La CUP de Berga reitera que el projecte del Parc de la Natura és un risc i no una oportunitat. Així ho ha fet públic la Candidatura d'Unitat Popular a la capital berguedana en un comunicat després de les crítiques rebudes des de diversos grups polítics en els darrers dies.

Com ja ha explicat Regió7 des de l'entrada del nou govern al consistori, la CUP considera que el projecte de Parc de la Natura suposa un "risc de l'economia local i comarcal" ja que gira "a l'entorn d'una estratègia uniempresarial, que no sabem cap on es desenvoluparà ni en quina qualitat creixerà". Des del grup de l'esquerra independentista afirmen que "el projecte suposa l'expropiació d'uns terrenys, la seva requalificació i posteriorment treure a concurs públic l'explotació del projecte". En aquest sentit critiquen que l'empresa promotora "només pretén impulsar el projecte, però no assumir-ne la gestió ni la inversió".

És per això que creuen que "és impensable que l'Ajuntament tiri endavant un projecte així, que suposa una intervenció urbanística irreversible sense tenir la certesa que el projecte s'acabi realitzant".

No obstant això, l'equip de govern es compromet a fer una nova trobada amb l'empresa promotora per no tancar les vies de comunicació.