Els mercats del bolet de Guardiola de Berguedà i de Cal Rosal estrenaran emplaçament en l'edició d'enguany. Les dues mostres boletaires de referència de la comarca iniciaran la temporada el mes vinent i ho faran amb canvis substancials respecte a la ubicació de les parades. Els dos ajuntaments, que també estrenen alcalde, han decidit buscar un nou lloc perquè el mercat sigui més acollidor i també, en el cas de Guardiola, integrar-lo més al poble.

El mercat del bolet de Cal Rosal preveu obrir portes el primer cap de setmana de setembre. Segons ha explicat a Regió7 l'alcalde del municipi, Martí Orriols, el canvi d'ubicació de les parades serà mínim, però es considera que el nou emplaçament "ajudarà a donar més sensació de mercat als visitants" i "facilitarà que tothom passi per totes les parades". La idea és que "enlloc que els estands es col·loquin en línia recta davant dels pisos i dels locals de restauració de l'entrada del poble, ho facin just a la plaça que hi ha al costat, en forma d'U", de tal manera que les parades quedin encarades i "sigui més acollidor".

En el cas del mercat de Guardiola de Berguedà el canvi serà més substancial. Tal com ha explicat el nou alcalde de la vila, Josep Lara, es pretén fer una aposta perquè la mostra s'integri més al poble. Fins aquest any, les parades s'instal·laven al barri de l'Estació i enguany s'ubicaran a la plaça Nova de l'església, estrenada recentment. Segons Lara, amb aquest canvi "el mercat no donarà l'esquena al comerç del poble, com passava fins ara". A més, creu que el nou emplaçament és més visible i permetrà que hi hagi més visitants.