L'ANC de Berga i Súmate van ser ahir al barri de Santa Eulàlia de Berga per convèncer els berguedans de que la independència «és l'única sortida a la situació econòmica actual». L'assemblea local juntament amb Súmate (la plataforma que aglutina les persones que han arribat de la resta del territori espanyol i estan a favor de la independència) van ser ahir al vespre en un dels barris de Berga on hi ha més veïns provinents de fora de Catalunya per captar vots a favor del «sí» de cara a les eleccions del 27-S.

Durant l'acte, el president de l'Associació de Veïns de Santa Eulàlia, Rafael Febrero, va animar als presents a votar a favor de la independència. «Jo sóc de Valladolid i vull continuar anant-hi, però també vull un nou estat. Que desitgem la creació d'un nou país no vol dir que no deixem de respectar a la resta», va proclamar. En el mateix sentit es va posicionar el membre de Súmate, Paco Martínez, que va voler treure la por entre els presents sobre el tema de les pensions. «No ens hem de creure que si som independents no cobrarem les pensions. Les pensions només les podran pagar els països que siguin capaços de crear llocs de treball, i Espanya ens ha demostrat que no ho pot fer», va afirmar amb contundència.

Abans dels parlaments, el regidor de la CUP a Berga, Francesc Ribera Titot, va amenitzar musicalment la vetllada interpretant alguns dels poemes musicats de Guillem de Berguedà. Després de la intervenció dels representants de les entitats organitzadores, va ser el torn d'alçar el punter de l'Assemblea Nacional Catalana fet amb globus. La festa va acabar amb un berenar i ball a càrrec de Fermí i Dolfi.