L'Ajuntament de Gironella i Creu Roja Berguedà han fet oficial aquest matí el conveni de col·laboració per tirar endavant un programa social que garantirà una millor alimentació de famílies amb dificultats econòmiques del municipi amb infants menors de 16 anys.

El projecte, pioner al Berguedà, consisteix en el repartiment de targetes a les famílies perquè puguin comprar aliments frescos i de primera necessitat als establiments del municipi. Aquesta prova pilot tindrà una durada de sis mesos i permetrà que tretze famílies de 30 adults i 19 menors de 16 anys, que fins ara no gaudien d'aquest servei, en puguin fer ús. L'objectiu, segons l'alcalde David Font és el de complementar els programes que ja hi ha en funcionament actualment, com el banc d'aliments o les beques menjador. Paral·lelament, segons la presidenta de Creu Roja al Berguedà, Montse Pont, també suposa «dignificar la situació de les famílies, perquè podran anar a comprar a la botiga i el que més necessitin com fa tothom».

L'Ajuntament de Gironella fa una aportació econòmica de 7.000 euros i Creu Roja del Berguedà, a través dels seus tècnics i voluntaris serà l'encarregada de gestionar el programa, fer-ne seguiment i control i poder-ne fer les millores necessàries de cara a una possible continuïtat. Totes les parts destaquen positivament la col·laboració i la feina conjunta per treballar per acabar amb les diferències socials entre els veïns del municipi.