Tretze famílies de Gironella rebran targetes per poder comprar aliments frescos i de primera necessitat als establiments del municipi. Això serà possible gràcies al conveni de col·laboració, pioner a la comarca, que han signat l'Ajuntament de Gironella i Creu Roja del Berguedà amb l'objectiu de frenar el risc de pobresa de les famílies del municipi, sobretot de les que estan formades per menors de 16 anys.

El programa social permetrà que les famílies en risc d'exclusió social i que més pateixen els efectes de la crisi econòmica puguin cobrir les seves necessitats bàsiques alimentàries. L'alcalde de Gironella, David Font, ha recordat que es tracta d'una iniciativa que servirà de complement a la resta de programes que ja es realitzen en temes d'ocupació i d'ajudes socials, com el banc d'aliments o les beques de menjador escolar. En aquest sentit, ha assegurat que des de l'Ajuntament es vol "donar sortida a les famílies que pateixen una situació complexa".

Tal com ha explicat la regidora d'Atenció a les Persones, Mònica Flores, el programa es durà a terme gràcies a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de 7.000 euros i a la gestió i control que es farà des de Creu Roja, a través dels seus tècnics i voluntaris. Les tretze famílies (30 adults i 19 menors) rebran una targeta que els permetrà fer compres d'aliments frescos i de primera necessitat als comerços de proximitat de la vila. Segons la tècnica dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Gironella, Montse Pont, "aquestes compres serviran per complementar els aliments que ja es reparteixen des del banc d'aliments cada mes, però que no són frescos". Per altra banda, la presidenta de Creu Roja Berguedà, també Montse Pont, té clar que "el programa va més enllà de donar aliments a les persones que més ho necessiten, i suposa dignificar la situació de les persones en risc d'exclusió, perquè tindran l'autonomia de comprar el que els fa falta com les altres persones, anant a la botiga", i no només als Serveis Socials.