Berga, complement turístic de la comarca del Berguedà

L'estiu confirma que el gran atractiu de la capital és el valor afegit en les estades esportives i familiars de natura

02.09.2015 | 08:13
Una família que visita Berga després de passar un dies a Puigcerdà és atesa a l´Oficina Municipal d´Informació i Turisme del centre de la ciutat

La clau turística de Berga és el Berguedà. La tendència dels últims anys, refermada en aquesta campanya d'estiu que ja deixem enrere, consolida la capital del Berguedà com el complement perfecte a l'estada d'un turista que arriba a la comarca atret pel seu entorn natural i de tranquil·litat, i que dedica un dels dies a visitar la ciutat. Gestors, professionals i visitants coincideixen que el punt fort de Berga és l'entorn urbà i de serveis que ofereix com a valor afegit als visitants, que majoritàriament i de manera principal busquen esports d'aventura assequibles, natura i relaxació a poc més d'una hora de les grans conurbacions urbanes.

L'evolució turística de Berga confirma que la capital de la comarca no és per si mateixa un reclam potent per al gran mercat. Visitants que tot l'any viuen en una gran capital no troben en una ciutat petita com Berga prou atractius perquè sigui el motiu del seu viatge. Així, molt pocs turistes trien Berga com a destí pel que pot oferir com a ciutat, i en aquest estiu a l'entorn del 20% de les demandes a l'oficina de turisme comarcal han tingut com a interès principal la ciutat de Berga. La capital comarcal manté, però, un gran potencial turístic en el fet que la majoria de turistes que s'allotgen a la comarca l'acaben visitant com a complement. Per a aquests visitants desitjosos de tranquil·litat, la ciutat suposa una sortida puntual en una estada de natura a la comarca, que sí que fixen com a element clau per a la seva tria per a les vacances. Amb aquesta fórmula, Berga ha viscut un estiu turístic amb un augment de visitants respecte de l'any passat. Així ho asseguren des de l'oficina de turisme de la ciutat, on aquest estiu han copsat un "gran augment" de visitants respecte de la temporada anterior, la qual cosa podria suposar que l'oficina recuperi el llindar de 4.000 visitants de l'any 2013. Així, a falta de tancar els balanços, els responsables de l'oficina han apuntat que la capital del Berguedà també ha viscut l'augment de visitants que durant el juliol i l'agost ha experimentat en general el turisme a Catalunya.

Mostra d'aquest paper de complement a la visita de la comarca és el fet que el puntal del sector al Berguedà és el turisme rural, el 70% dels clients del qual és estranger. En aquest sentit, els visitants que han passat aquest estiu per les cases rurals berguedanes, i que han dedicat un dia a passejar pel centre de Berga, provenien de França, Holanda, Anglaterra, Catalunya i Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema