L'oposició de Berga vol crear un grup per tractar els "projectes estratègics"

El Parc de la Natura és un dels temes que CiU, ERC i PSC creuen que cal debatre urgentment

02.09.2015 | 00:00
La moció es debatrà al ple de l´Ajuntament de Berga de demà, dijous

CiU, ERC i el PSC de Berga han impulsat la creació d'una comissió de treball per debatre projectes de ciutat. Tots els partits a l'oposició de l'Ajuntament de Berga (a excepció d'ICV) presentaran una moció conjunta al ple de demà, dijous ,per instar l'alcaldessa de la CUP, Montserrat Venturós, que creï una comissió tècnica encarregada de debatre els projectes estratègics de la ciutat en l'àmbit de la promoció econòmica.
Aquesta petició arriba després que la CUP hagi tornat a fer pública la seva negativa de tirar endavant el projecte del Parc de la Natura. De fet, tot i que els grups creuen que aquesta comissió ha de servir per estudiar i trobar consens en diversos projectes per al desenvolupament de la ciutat, independentment del color polític del qui governi, asseguren que al damunt de la taula hi ha el projecte del Parc de la Natura que volen debatre en un període de temps curt per decidir si es pot posar en marxa o no després de vint-i-dos anys.
D'aquesta manera ho han explicat els tres portaveus dels grups a l'oposició. Per una banda, Antoni Biarnés, de CiU, creu que temes com els del Parc de la Natura requereixen "un estudi i anàlisi que portin a un debat posterior per arribar a conclusions i prendre decisions sobre si s'han de tirar endavant o no". En el mateix sentit, la regidora d'ERC, Ermínia Altarriba, opina que "són projectes que segurament aniran més enllà d'un sol mandat". És per això que coincideixen a dir que cal implicar-hi tots els partits polítics, però també els agents econòmics i experts en el tema. "Cal rigor per analitzar i estudiar els temes abans de prendre decisions que puguin perjudicar la promoció econòmica de la ciutat", afegeix. Per la seva banda, Rosalia Monroy, del PSC, té clar que "tot el que faci referència a la promoció econòmica i a la creació de llocs de treball és important tenir-ho al damunt de la taula i estudiar-ho de manera conjunta amb tots els grups abans de prendre cap decisió".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema