ERC de Berga presentarà una moció al ple d'avui, dijous, per demanar que es redacti una planificació educativa de la ciutat amb l'objectiu de "conèixer la realitat educativa del municipi, preveure les necessitats de places educatives futures, tenir actualitzat el mapa educatiu de la ciutat i projectar la seva reordenació".

Segons els republicans, aquesta moció ha d'incloure una projecció demogràfica tenint en compte la perspectiva socioeconòmica, el creixement vegetatiu i la natalitat; ha de tenir una projecció per edats escolars, per a la qual cal considerar la població de 0 a 3 anys i la de 3 a 12 anys; una projecció del mapa educatiu, en el qual s'inclogui tota l'oferta educativa, des de l'escola d'adults i d'educació especial fins als ensenyaments artístics per preveure el nombre de grups, alumnes i necessitats; i si s'escau, la planificació de noves construccions.

Els republicans demanen que es redacti aquest pla perquè sigui útil des del 2016 fins al 2021 i l'esborrany estigui a punt en un termini no superior a sis mesos. Demanen que el document es redacti escoltant la comunitat educativa i consensuant amb el Consell Escolar Municipal perquè es pugui aplicar el curs 2016-2017.