Via lliure per debatre sobre el projecte del Parc de la Natura. El govern municipal de la CUP s'ha compromès a estudiar el tema dins de la comissió de treball de projectes estratègics que es crearà properament a petició de CiU, ERC i PSC, a l'oposició, en una moció presentada al ple d'aquest dijous a la nit. La Candidatura d'Unitat Popular ha votat a favor de la proposta dels partits que demanen impulsar un grup de treball per tractar els punts clau pel que fa a la promoció econòmica de la ciutat. Tal i com ja va explicar aquest diari, i van recordar ahir els portaveus dels tres partits durant el ple, l'objectiu és que els projectes importants per al desenvolupament econòmic de la ciutat es prenguin després d'un estudi conjunt en una comissió integrada per representants de tots els partits i d'experts tècnics en el tema, amb la voluntat que les conclusions es prenguin en consens per impulsar projectes que tinguin repercussió més enllà d'un sol mandat i es considerin estratègics per a la ciutat.

El regidor de la CUP, Francesc Ribera, va assegurar que «tot el que sigui debatre i obrir la participació a d'altres persones ens sembla bé», per això van votar-hi a favor. De totes maneres, va matisar que la sensació era que la moció sigués un «atac» de l'oposició cap a l'equip de govern, per no haver-los inclòs en la moció des d'un principi.

Per altra banda, Ribera va afegir que «no cal obsessionar-se» amb el projecte del Parc de la Natura, ja que també hi ha al damunt de la taula altres propostes per a desenvolupar econòmicament la ciutat.

Durant el ple també es van debatre altres temes, com la modificació dels estatus del Patronat de l'Hospital de Berga, o l'aprovació del a bonificació d'impost de construccions per a les obres del centre de consum de biomassa al Polígon Industrial de Berga.

Tots els punts de l'ordre del dia, així com les mocions presentades, es van aprovar per unanimitat entre tots els partits polítics.