L´Ajuntament de Vilada va aprovar l´adhesió a l´associació de municipis per la independència. Ho va fer divendres dia 4 de setembre en el primer ple ordinari de la legislatura i per unanimitat de tots els regidors i regidores de l´equip de govern i de l´oposició.

La moció que demanava l´adhesió a l´AMI va ser presentada pel grup de Junts per Vilada - AM, associada a ERC. Durant la campanya electoral, Junts per Vilada va marcar-se com a prioritat que el nostre poble prengués aquesta decisió, sabent que és un gest simbòlic de compromís amb el procés d´independència que viu el nostre país.

Junts per Vilada creu que aquesta decisió s´hauria d´haver acordat temps enrere, ja que Vilada era fins divendres passat un dels 5 únics municipis berguedans que no formava part de l´AMI. L´anterior equip de govern al municipi, encapçalat per Unió Democràtica, inexplicablement no havia portat aquesta proposta al ple de l´Ajuntament.

Junts per Vilada considera que Vilada no podia faltar a l´AMI degut a que la majoria de la població ha manifestat en varies ocasions l´anhel de llibertat per Catalunya, com es va poder comprovar per exemple amb la gran participació que hi va haver a Vilada en la Consulta del 9-N o el compromís de les entitats del poble amb la consulta popular sobre la independència celebrada el 28 de febrer de l´any 2010.

Des de Junts per Vilada es valora molt positivament el vot favorable a l´AMI de les regidores de Fem Pinya per Vilada - PM, tal com es va acordar en l´acord de govern que les dues formacions van signar el passat mes de juny. Aquesta era una de les condicions que es va establir per tal de poder formar un govern de coalició.

També es valora positivament el vot favorable a l´entrada a l´AMI dels regidors no adscrits, que van presentar-se a les eleccions sota les sigles de CIU. Malgrat no haver pres la determinació de prendre aquesta decisió durant l´anterior legislatura quan disposaven de majoria absoluta a l´Ajuntament.