Gironella es manté fidel a les tradicions i aquest dijous 10 de setembre a la nit, revetlla de la Diada Nacional de Catalunya, les roques del Pont Vell van acollir per quinzè any consecutiu l'espectacle que recorda els Fets de 1714 a través d'una història fictícia però ambientada en els dies previs al final de la Guerra de Successió.

«L'11 de setembre i Gironella» s'ha convertit en una cita ineludible per a molts gironellencs, berguedans i visitants de comarques veïnes que volen reviure aquesta història. Enguany, però, els presents han pogut presenciar canvis substancials a l'espectacle. Tot i que el text s'ha mantingut pràcticament fidel a l'original, la nova direcció de Maria Casellas i Joan Rigat (que han agafat el relleu a Jordi Vallbona, ideor del projecte) ha volgut buscar més dinamisme entre les escenes amb l'objectiu d'agilitzar l'obra i acostar-la als nous temps.

Tot i la bona rebuda dels espectadors, des del consistori es vol començar de zero, i després d'un any de transició, l'objectiu és que de cara a l'any vinent l'espectacle sigui totalment nou.