El govern de coalició entre CDC i PSC del Consell Comarcal del Berguedà ja ha començat a caminar. El flamant executiu inicia una nova etapa "amb ganes" i una composició "més plural amb un equip de govern plural", ha declarat el seu president, David Font a Regió7. De fet, aquest serà el primer mandat que aquesta administració berguedana estarà governada a través d'un pacte formal entre dos partits un cop CiU va perdre la seva fins ara habitual majoria absoluta el 24-M.

En l'inici d'aquest nou curs polític, l'executiu de coalició ja s'ha repartit les diferents àrees amb carteres per als 9 consellers del grup de CDC (entre els quals dos membres del sectors crític d'Unió que s'han desmarcat d'aquest partit però que havien estat proposats pels democristians) i 2 del PSC. La setmana que ve s'ha de celebrar el primer ple ordinari del mandat. S'hi haurà d'aprovar el cartipàs i també la proposta de retribució del president comarcal, que és del 80% de dedicació al càrrec amb una retribució econòmica de 39.073,63 euros anuals bruts.

Les prioritats del nou govern es poden agrupar en tres grans àrees: l'atenció a les persones afectades pels estralls causats per la crisi, la millora de la recollida selectiva de deixalles perquè la comarca deixi d'ocupar els últims llocs en aquest rànquing a nivell nacional i la resolució de les mancances de diferents serveis a la comarca. Així ho ha explicat el president comarcal, que ha dit que cal "estar al costat de la gent que ho passa malament".