Consolidar l'església de Gresolet (Saldes) i reobrir-la al culte i al públic i, posteriorment restaurar-la. Aquest és l'objectiu que persegueix l'Ajuntament de Saldes, que ha arribat a una entesa amb el bisbat de Solsona, que és el propietari de l'edifici. L'acord verbal preveu que el bisbat aportarà diners (no s'han quantificat) a part iguals per complementar els fons que aconsegueixi la pàrroquia de Saldes. L'alcalde, Moisès Masanas, ha explicat a Regió7 que el consistori "liderarà una campanya per salvar Gresolet" en què es demanen diners a la Diputació de Barcelona i s'impulsa, si escau, una recollida popular de fons. A hores d'ara, però, encara s'ha de fer el projecte de la intervenció i per tant encara no s'ha determinat el cost dels treballs necessaris.

L'església està tancada al públic a causa dels importants problemes estructurals que té. Des del temple es gaudeix d'unes excel·lents vistes del massís del Pedraforca. Està situat en un paratge isolat i d'una gran bellesa natural i té un significat especial per als saldencs.

"Tenim un compromís del bisbat", ha assegurat Moisès Masanas. "Vam anar a veure el senyor bisbe [Xavier Novell] i es va comprometre amb nosaltres que si la parròquia era capaç d'aconse-guir una quantitat, el bisbat intentaria igualar-la. El bisbat està molt interessat que Gresolet no caigui". L'alcalde ha anunciat que el consistori de Saldes que presideix crearà una figura jurídica com un un patronat o qualsevol altra fórmula que sigui àgil "per començar a gestionar tot això".