Berga s'ha abocat en la crida popular per recollir material humanitari per als refugiats sirians. El que havia de ser una iniciativa particular entre amics ha acabat mobilitzant desenes de voluntaris i entitats que només aquest cap de setmana, i gràcies a l'ús de les xarxes socials, han aconseguit recollir 170 caixes de roba i bolquers donats per ciutadans.

Encapçalant aquest tsunami de solidaritat social hi ha el Grup de Joves del barri de Santa Eulàlia, nascut el 2012 per fer activitats per a la quitxalla. "No esperàvem la volada i la magnitud que ha assolit" aquesta proposta, reconeixia a Regió7 Judit Muñoz, membre del grup. La iniciativa va néixer com una acció particular dijous passat però aviat va créixer gràcies a Facebook i WhatsApp, que l'han convertit en un fenomen solidari al Berguedà aquest cap de setmana. Desenes de voluntaris hi han posat el seu gra de sorra i també entitats com Arran del Berguedà, el Casal Panxo, els Castellers de Berga, la CUP i ERC, entre d'altres.

Ahir a la tarda, el Centre Cívic era un formiguer de persones, tant veïns de Berga i d'altres pobles de la comarca que hi duien material en bosses, com de voluntaris de diferents edats que seleccionaven i classificaven el material i l'empaquetaven en caixes de cartró seguint les directius de Refugges Aid. Aquesta és l'entitat barcelonina a la qual trametran el material perquè arribi als seus destinataris. Aquesta acció no entén de noms, cognoms ni càrrecs. Tot i així, ahir, entre les persones que van arremangar-se fent caixes o triant roba hi havia, per exemple, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, i Ermínia Altarriba, d'ERC.