El Centre Cívic de Berga acull aquest dijous, dia 17 de setembre, la novena edició de la marató i de donació de sang que és organitzada pel Banc de Sang i Teixits, que també té la implicació de l'Ajuntament de Berga, l'Associació de Donants del Berguedà i la Creu Roja Berguedà.

La marató durarà tot el dia des de les10 del matí i fins a les 10 de la nit. Ahir se'n va fer la presentació oficial a l'Ajuntament de Berga a cura de dos representants del Banc de Sang, Khaled Khatib i Josep Maria Planella així com la regidora de Serveis Socials Anna Alsina.

Els responsables del Banc de Sang i Teixits (BST) han fet una crida perquè la ciutadania doni sang. Enguany hi ha més necessitat de sang del grup 0- (zero negatiu), "ja que és una tipologia que es pot transfondre a qualsevol receptor, per la qual cosa és imprescindible en situacions d'emergència, quan no hi ha temps de comprovar el grup sanguini". Les mateixes fonts van explicar que tan sols el 8% de la població és 0-. Per això des del Banc de Sang s'ha endegat una campanya de localització de les persones d'aquest grup que hi ha a Catalunya, que es calcula que són gairebé 400.000 però que només 18.000 d'elles són donants de sang.