Berga acull aquest cap de setmana una nova edició de la fira agrícola i ramadera de Santa Tecla que en l'edició d'enguany consolidarà els canvis que s'hi van introduir l'any passat. Ahir, se'n va fer la presentació formal amb el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera; el president de la Cooperativa de Ramaders de Muntamya del Berguedà, Josep Armengol; el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i la cap de l'oficina comarcal al Berguedà del departament d'Agricultura, Montserrat Giné .

L'any passat la fira va iniciar un nou rumb per tal de ser no tan sols un aparador del món ramader sinó també un referent nacional de l'agroalimentació i els productes ecològics. Aquests dos sectors es consideren estratègics per a la comarca. De fet, el sector agrari, ramader i agroalimentrai del Berguedà suposen el 8% del PIB de la comarca, com es va exposar a la presentació d'ahir.

La fira, els orígens de la qual es remunten a l'any 1885, aplegarà un total de 76 expositors distribuïts a la vela del Món Rural, Productes de la Terra, Artesania, Mostra Ramadera i de Bestiar, Maquinària Agrícola i Ramadera.