L´Ajuntament de Gironella ha fet una declaració institucional en la qual a assumeix com a pròpia tota la moció acordada entre el Fons de Cooperació Català, l´Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. En aquesta, s´insta al govern a espanyol a dotar de major recursos per l´assistència o acollida de refugiats i a augmentar les places d´asil. Així mateix, es demana a la Generalitat de Catalunya territorialitzar els serveis d´atenció a les persones demandants d´asil, facilitar i coordinar accions als municipis acollidors i també donar suport als països d´asil.

A banda, l´alcalde de Gironella David Font ha detallat que el municipi posarà a disposició dos pisos municipals equipats per acollir dues famílies de 4 o 6 membres cada una, així com tota l´assistència necessària per part de l´equip de serveis socials. L´alcalde ha afegit també el donatiu de 2.000 euros a 4 entitats que assisteixen als refugiats: Fons Català de Desenvolupament, Creu Roja, ACNUR i Comissió Catalana d´Ajuda al Refugiat.

Albert Xoy, cap del grup municipal d´ERC, ha continuat dient que Gironella iniciarà una campanya de recollida de béns de primera necessitat una vegada es tingui constància de l´arribada de població refugiada a Catalunya, ja que segons se´ns ha manifestat és quan hi haurà novament una necessitat real de primera atenció.

Tant Font com Xoy han destacat la solidaritat de Gironella, així com s´ha ofert l´ajuntament de Gironella per coordinar i facilitar informació a les famílies o propietaris de pisos que vulguin també acollir famílies de refugiats.