La Patum és present al festival de jocs Tocatí que se celebra aquest cap de de setmana a Verona. La ciutat italiana viu des d'ahir la tretzena edició de Tocatí, el festival de jocs tradicionals més important del món.

Aquest certamen, que porta a Verona unes 200.000 persones, convida cada any un país per contribuir a mostrar les seves manifestacions lúdiques i folklòriques. Enguany el país convidat és Catalunya.

El festival inclou jocs tradicionals, manifestacions folklòriques i elements de cultura popular del país convidat, fent èmfasi especial en aquells que la Unesco ha reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, motiu pel qual tant La Patum com els Castells hi seran presents.

La presència patumaire es veurà reflectida amb quatre Nans Nous de propietat particular i amb vestits cedits per la Llar Santa Maria de Queralt, també es farà la lectura d´un article sobre Catalunya com a país convidat on la festa del Corpus berguedà hi tindrà un protagonisme especial i en una conferència a càrrec d'Òscar Garcia, berguedà expert en jocs tradicionals. En aquesta conferència, Garcia tractarà del trinomi Patum infantil, patrimoni i joc, tot posant l´accent en tres aspectes de la Patum infantil: la relació directa entre joc i naixement de la Patum infantil; la Patum infantil com a aspecte essencial per aconseguir el reconeixement de la Unesco i la Patum infantil com a pedrera de la Patum i, per tant, de la preservació del futur de la festa.

L'entitat coordinadora de la part de joc és la Companyia de Jocs l'Anònima, que té la raó social a Berga i que ha estat treballant en aquest projecte durant els darrers tres anys.