El Grup de Colònies a Borredà està d'aniversari. Des del 1976, l'entitat berguedana, dedicada a l'educació en el lleure per a infants i joves, s'ha anat incorporant de manera activa en el teixit associatiu de Berga i la comarca. Tot i que la colla ja ha celebrat l'efemèride aquest estiu amb diverses activitats (el 31 de juliol passat el pati de la casa de colònies Llar del Pare Coll de Borredà va acollir una trobada entre molts dels antics i nous monitors, les germanes dominiques que van iniciar les colònies, el pare Jordi, un dels membres fundadors, i 100 nens i nenes), la festa grossa de commemoració va arribar aquest cap de setmana.

Les activitats van començar dissabte al matí. Des de les deu fins a la una, membres i amics de l'associació van pintar les parets de l'exterior del local del Grup de Colònies a Borredà. Els participants van reproduir a la façana de l'edifici uns dibuixos fets per l'artista Valentí Gubianas.

A les quatre de la tarda, els actes festius van continuar amb una caminada popular. Els excursionistes, congregats a la font del Lledó, van pujar caminant a Queralt. En arribar al santuari, el grup va fer-hi un acte de celebració i, tot seguit, es va repartir xocolata desfeta a tots els participants. La primera jornada festiva es va acabar a les deu de la nit amb un concert al Pavelló Vell de Berga del conjunt de versions Old Star.

La traca final

Diumenge la festa de celebració del 40è aniversari de l'associació va viure la traca final. A dos quarts de dues del migdia, al Pavelló Vell, es va fer un dinar de germanor. L'àpat va reunir "unes 250 persones", segons Marc Corominas, president de l'associació. Els inscrits al dinar eren "nens i joves de 5 a 18 anys, pares i mares, monitors i exmonitors", va explicar ahir a aquest diari Corominas. La festa va finalitzar a dos quarts de quatre amb un espectacle d'il·lusionisme a càrrec del Mag Pota.