Aquest curs escolar arrenca amb bones notícies per al Berguedà, que deixa de ser l'única comarca de la Catalunya Central que no oferirà cicles de formació duals. Els nous cicles formatius seran de tres àmbits diferents: el grau superior de promoció turística, màrqueting i publicitat, que s'oferirà a l'institut Guillem de Berguedà de Berga; el grau mitjà d'elaboració de productes alimentaris de l'institut de Puig-reig; i el grau superior d'administració i finances de l'escola Xarxa de Berga. Així doncs, aquest curs 2015-2016, el Berguedà tindrà una oferta de set graus convencionals i tres en la modalitat dual per primera vegada. Així, deixarà de ser l'única comarca d'aquest territori que no oferia aquesta modalitat que combina la formació teòrica amb la pràctica a empreses.

L'institut de Puig-reig ja va arrencar ahir el seu cicle amb 20 alumnes inscrits. La matriculació es pot fer fins al dia 16 i encara hi ha places per a 5 alumnes més. La majoria dels estudiants inscrits són de la comarca.

La directora de l'IES de Puig-reig, Dolors Uriz, destaca que aquest cicle suposarà tant per a l'institut com per al poble "una obertura, permet tenir una altra visió del món, és una oferta molt bona". Uriz afegeix que el cicle donarà formació en un sector clau "amb molta sortida professional".