El darrer ple de l'Ajuntament de Borredà ha aprovat per majoria absoluta adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Si el 22 de juliol el ple va aprovar formar-ne part, però només amb els vots de l'oposició i, per tant, només amb majoria simple, que era insuficient per poder formalitzar la inscripció, ara s'ha aconseguit el suport d'una regidora del govern del PSC. La majoria absoluta de 4 dels 7 regidors permet adherir-s'hi.

La proposta la va presentar l'ANC de Borredà perquè fos debatuda al ple de dilluns. Es va aprovar amb els 3 vots a favor dels regidors del grup a l'oposició de Treballem junts per Borredà- CUP i també amb el vot favorable de l'edil Anna Maria Cunill, de l'equip de govern de Progrés Municipal-PSC. Els altres tres regidors de l'executiu borredanès, inclòs l'alcalde, Joan Roma, van abstenir-se, com ja havien fet el juliol.

Amb l'aprovació per majoria absoluta, ara es podrà fer efectiva l'adhesió de Borredà a l'AMI.

En un comunicat, la CUP explica que, "vist l'embolic que es va formar en l'anterior ple extraordinari del dia 22 de juliol, convocat a petició de l'equip de l'oposició, Treballem junts per Borredà- CUP, en el qual no es va aconseguir aprovar dita adhesió, l'ANC de Borredà va formalitzar de la mà del seu president, Pere Busoms, una sol·licitud per escrit demanant una nova votació en el ple del dia 21 de setembre". Hi afegeixen que Roma "va acceptar incloure en l'ordre del dia aquest punt, aquest cop, però, amb la certesa que una de les regidores que anteriorment es van abstenir votaria a favor de l'adhesió i així s'arreglaria tot el malentès anterior".

Per la seva banda, l'alcalde, Joan Roma, també en un comunicat, va manifestar que, després del ple de juliol en què l'aposta de la CUP només es va aprovar per majoria simple, "es van donar tot un seguit d'interpretacions sobre incompliments d'acords, en què no havia participat cap membre de l'equip de govern. Aquest fet, juntament amb una nova petició de tractar el tema, per part de membres de l'ANC del poble, afegida a la decisió d'una regidora de l'equip de govern d'acceptar modificar el seu vot per fer possible l'adhesió, van motivar la inclusió d'aquest punt en l'ordre del dia".

El representat del consistori de Borredà davant l'AMI serà el regidor de la CUP Jordi Codina.