La comunitat musulmana de Berga s'aplega per celebrar la Festa del Xai

26.09.2015 | 07:53
Repartiment del xai a Berga, el 2011

La comunitat musulmana de Berga celebra avui la Festa del Xai, coneguda també com la festa gran o del sacrifici, que commemora el dia que Abraham, en prova de devoció, estava a punt de sacrificar el seu fill a Déu, i aquest li va enviar un xai perquè li oferís en comptes del fill.
Fonts de l'Ajuntament de Berga han explicat que, enguany, el repartiment dels xais que s'hauran sacrificat seguint el ritus halal es repartiran a la zona dels Quaranta Pilans, "per tal que la recollida sigui el màxim d'àgil possible". Hi han afegit que "els sacrificis dels animals es fan a diferents escorxadors de la zona per part de personal qualificat". Un cop s'han repartit els animals sacrificats, la família es reuneix per a la celebració.
Fonts municipals han indicat que "aquesta festivitat és, juntament amb la del final del ramadà, la més important de la cultura islàmica. És un dia per perdonar les ofenses i de solidaritat amb els necessitats". La festa comença a trenc d'alba amb una pregària ritual a l'oratori, que acostuma a ser una de les més multitudinàries de tot l'any. Després de la pregària, tots els presents es desitgen un bon dia els uns als altres. Seguidament, comença el procés del sacrifici del xai. Fonts de l'Ajuntament de Berga han felicitat la població musulmana i li han desitjat "una molt bona festivitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema