Gas Natural Fenosa, a través de la seva companyia distribuïdora Gas Natural Distribución, invertirà 400.000 euros per fer arribar el subministrament a Guardiola de Berguedà. Fonts de la companyia han explicat que construirà prop de 3,5 quilòmetres nous de xarxa per gasificar el municipi i subministrar aquest servei a 653 habitatges.

L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, i el delegat de Noves Poblacions i Infraestructures de Catalunya i Balears, Robert Gauxax, van presentar, ahir a la tarda, al centre cívic del poble, el projecte de gasificació, juntament amb altres representants de l'Ajuntament.

Les obres per foradar els carrers i estendre les canonades ja han començat, en concret, s'han iniciat pel barri de Bastareny. La connexió es farà amb la xarxa de gas natural del municipi veí de Bagà, segons l'alcalde de Guardiola, Josep Lara. Fonts de la companyia distribuïdora han explicat que preveuen començar a subministrar gas natural als primers clients a principi de l'any vinent. El batlle guardiolenc ha explicat que l'arribada de gas natural a la població "suposa un avenç tècnic, una modernització, per a les llars és molt còmode i pràctic, i dóna tranquil·litat".