El Consell inicia cursos de coneixement de Catalunya

Les sessions formatives van començar ahir a Berga, estan adreçades a immigrants i s'emmarquen en el desplegament de la Llei d'acollida

30.09.2015 | 20:00
Inici del curs per a immigrants a Berga, ahir

Fins al novembre ciutadans immigrants residents al Berguedà participaran en sessions de coneixement de la societat catalana que impulsa el Consell Comarcal. Els cursos es van iniciar ahir a Berga i avui començaran també a Gironella. Aquesta acció formativa s'inclou en el desplegament de la Llei d'acollida. Fonts del Consell han indicat que Catalunya és "la primera comunitat autònoma de l'estat espanyol que estableix un marc legal de referència integral per a l'acollida" i preveu "oferir una caixa d'eines formatives i informatives per a les persones nouvingudes amb l'objectiu de fomentar-ne l'autonomia".
A Berga van iniciar el curs esmentat 13 persones marroquines, una equatoriana, un pakistanès i un ciutadà de la República Dominicana. Fonts del Consell han explicat que es tracta de persones o bé que acaben d'arribar al país o bé que s'han de renovar els papers. El curs a Berga es fa al local de la Creu Roja, que és una de les entitats col·laboradores juntament amb Òmnium Cultural i els Castellers de Berga. El curs l'imparteixen tècnics de l'àrea de ciutadania de l'ens comarcal i dels consistoris amb el suport d'entitats i diferents professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema