El Consorci del Lluçanès celebra avui un ple per constituir el nou consell general, que serà format per dos representants de cada ajuntament del Lluçanès, el Consell Comarcal d'Osona i quatre representats de diferents entitats.

En el mateix acte es procedirà a l'elecció dels càrrecs del Consorci sota la premissa que els ocupin representants d'ajuntaments, que han renovat els seus dirigents després del comicis municipals del 24 de maig. Així, la proposta és que la presidència sigui per a Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, i les vicepresidències primera i segona, per a Marc Sucarrats, alcalde d'Oristà, i Joan Carles Solé, alcalde de Lluçà.

Fonts del Consorci del Lluçanès han informat que l'objectiu inicial dels nous gestors del Consorci "és fer una valoració de tots els serveis i projectes que s'estan duent a terme i iniciar un procés cap a noves vies de treball conjunt i mancomunat". En el ple d'avui es presentaran les bases del nou mandat "per tal de poder-ho debatre i consensuar entre tots els membres del consell general".