Ho van prometre i ho han complert. L´entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic va anunciar que Berga tindria una programació estable de cinema i així serà. Les projeccions no seran, però, al cinema Catalunya, tancat des del 2013, sinó al Teatre Patronat. I de moment, tampoc seran pel·lícules del circuit comercial. Després d´haver posat a punt l´equipament per poder-hi desenvolupar una activitat cinematogràfica «de qualitat» i d´haver-hi fet projeccions puntuals, l´associació iniciarà a partir d´octubre una programació periòdica de cinema.

Aquesta primera temporada de tardor inclou un cicle de Woody Allen, amb quatre projeccions (dos divendres d´octubre i dos de novembre) i cinc projeccions en diumenge, algunes de doble sessió (vegeu programació en aquesta pàgina). Segons el president de l´associació, Ramon Gassó, en aquesta primera proposta s´ha intentat apostar pels clàssics, amb un cicle dedicat a Woody Allen, però també «buscar que tots els públics s´hi sentin identificats. El que volem és que la gent vingui al Patronat a veure cinema i que comprovin que el que vam anunciar és real», ha explicat. La programació inclou pel·lícules de temàtiques i estils diversos i en formats diferents. A més, el cicle inclou els espectacles infantils de la Xarxa i el cinema espiritual que s´organitza des de la parròquia de Berga. La primera sessió serà el proper divendres 16 d'octubre a partir de les 10 de la nit amb la pel·lícula «Manhattan» de Woody Allen.

L´objectiu del grup és que a partir del gener de l´any vinent el Patronat tingui cinema cada setmana. «Ara hem hagut d´adaptar-nos a les activitats que ja estaven programades al teatre, però esperem poder fer sessions de cinema cada setmana, ja sigui divendres, dissabte o diumenge», ha afirmat.

Sessions gratuïtes

Per als que es preguntin si les sessions seran gratuïtes, l´associació vetlla perquè la majoria de sessions siguin de lliure accés, «però les que tinguin despesa de drets de reproducció, tindran un mínim cost per a les persones que no siguin sòcies de l´entitat».

De moment no es preveu la projecció de pel·lícules d´estrena de les cartelleres dels cinemes comercials, però Gassó ha anunciat que s´han iniciat converses amb la Filmoteca de Catalunya per arribar a un acord i poder-ne estrenar algunes al Patronat. Paral·lelament, s´ha tancat un tracte amb Film Club per poder portar el cinema als centres educatius. «A partir d´aquest curs, els alumnes d´escoles i instituts de Berga podran venir al cinema i s´oferirà material i tallers als centres per treballar al voltant de la pel·lícula projectada», ha avançat Gassó.