Regió 7

Berga inicia una programació estable de cinema al Teatre Patronat

El Grup 9,5 mm vol convertir l´espai en punt de referència, però de moment amb pel·lícules de fora del circuit comercial

02.10.2015 | 14:47
Espectadors al Patronat
Espectadors al Patronat

Ho van prometre i ho han complert. L´entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic va anunciar que Berga tindria una programació estable de cinema i així serà. Les projeccions no seran, però, al cinema Catalunya, tancat des del 2013, sinó al Teatre Patronat. I de moment, tampoc seran pel·lícules del circuit comercial. Després d´haver posat a punt l´equipament per poder-hi desenvolupar una activitat cinematogràfica «de qualitat» i d´haver-hi fet projeccions puntuals, l´associació iniciarà a partir d´octubre una programació periòdica de cinema.

Aquesta primera temporada de tardor inclou un cicle de Woody Allen, amb quatre projeccions (dos divendres d´octubre i dos de novembre) i cinc projeccions en diumenge, algunes de doble sessió (vegeu programació en aquesta pàgina). Segons el president de l´associació, Ramon Gassó, en aquesta primera proposta s´ha intentat apostar pels clàssics, amb un cicle dedicat a Woody Allen, però també «buscar que tots els públics s´hi sentin identificats. El que volem és que la gent vingui al Patronat a veure cinema i que comprovin que el que vam anunciar és real», ha explicat. La programació inclou pel·lícules de temàtiques i estils diversos i en formats diferents. A més, el cicle inclou els espectacles infantils de la Xarxa i el cinema espiritual que s´organitza des de la parròquia de Berga. La primera sessió serà el proper divendres 16 d'octubre a partir de les 10 de la nit amb la pel·lícula «Manhattan» de Woody Allen.

L´objectiu del grup és que a partir del gener de l´any vinent el Patronat tingui cinema cada setmana. «Ara hem hagut d´adaptar-nos a les activitats que ja estaven programades al teatre, però esperem poder fer sessions de cinema cada setmana, ja sigui divendres, dissabte o diumenge», ha afirmat.

Sessions gratuïtes
Per als que es preguntin si les sessions seran gratuïtes, l´associació vetlla perquè la majoria de sessions siguin de lliure accés, «però les que tinguin despesa de drets de reproducció, tindran un mínim cost per a les persones que no siguin sòcies de l´entitat».

De moment no es preveu la projecció de pel·lícules d´estrena de les cartelleres dels cinemes comercials, però Gassó ha anunciat que s´han iniciat converses amb la Filmoteca de Catalunya per arribar a un acord i poder-ne estrenar algunes al Patronat. Paral·lelament, s´ha tancat un tracte amb Film Club per poder portar el cinema als centres educatius. «A partir d´aquest curs, els alumnes d´escoles i instituts de Berga podran venir al cinema i s´oferirà material i tallers als centres per treballar al voltant de la pel·lícula projectada», ha avançat Gassó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Neus Rius a la botiga
«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Enllaços recomanats: Premis cinema