Berga, amb una població de 16.456 habitants el 2014, s'ha quedat sense servei de biblioteca pública els dissabtes sine die per falta de personal necessari. L'equip de govern de la CUP està estudiant la manera de solucionar l'endèmica problemàtica de la falta de recursos humans que té l'equipament, segons va explicar la regidora Sílvia Armengou al darrer ple, dijous responent a CiU.

Avui serà el tercer dissabte que la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet no obre portes. El motiu és que el personal disponible, dues bibliotecàries i una auxiliar, han decidit no fer més hores extres -que no cobren- com han fet en el darrer any per mantenir l'equipament obert els dissabtes i l'agost, segons ha explicat a Regió7 la seva directora, Mireia Castillo.

Aquest equipament està dotat de 2 bibliotecàries per part de la Diputació de Barcelona i 3 auxiliars que paga l'Ajuntament de Berga. Una d'elles està a punt d'agafar la invalidesa després d'un any de baixa per malaltia. L'altra està fent les vacances que li pertoquen d'acord amb el calendari de torns de treball del personal per no haver de tancar la biblioteca l'agost. Castillo ha dit que amb el personal disponible no es pot assumir l'obertura de la biblioteca els dissabtes. El personal ha de fer 37,5 la setmana i en el darrer any han sobrepassat aquesta jornada i no se'ls ha pagat les hores. En vista que és una situació que es cronifica perquè l'Ajuntament fins ara no hi ha posat el personal necessari, les treballadores han decidit fer les hores que els toquen. A la pràctica això suposa que el dissabte el servei romandrà tancat sense data.