L'Agència de Desenvolupament del Berguedà organitza la segona Setmana de l'Economia Social al Berguedà amb l'objectiu de promoure-la per aprofitar l'avantatge competitiu que suposa la tendència per generar productes i serveis innovadors que responguin a les necessitats del mercat i de la societat. Així ho expliquen els impulsors, que han organitzat tallers i xerrades del 5 al 16 d'octubre.

Enguany, a banda de les xerrades i tallers sobre la creació de cooperatives i les novetats legislativesque hi fan referència, que ja es van fer l'any passat, es presentaran iniciatives i projectes d'economia social que es portaran a terme al Berguedà els propers mesos. Per una banda, el dijous 8 d'octubre (a la seu de l'Agència del carrer Lluís Millet) es presentarà el projecte Digipay4Growt, per la creació d'una moneda social al Berguedà. Una iniciativa que té com a objectiu l'activació dels mercats locals i la millora de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses mitjançant un sistema de pagaments digitals condicionats.

Per altra banda, el dijous 15 d'octubre hi haurà una taula participativa sobre l'evolució dels horts urbans cap a l'agricultura social. Una nova pràctica agrícola que utilitza els recursos agraris per proporcionar serveis d'atenció social a grups de persones vulnerables o facilitar la inserció laboral.

Coincidint amb aquesta setmana, també se celebrarà la primera edició de la Gratifira Berga. La fira de les places, una iniciativa organitzada pel Banc del temps del Berguedà, vol reivindicar el fet de donar i rebre compartint el temps amb altres persones. Així, durant tot el matí les places del carrer Major de Berga acolliran activitats per aprendre a compartir amb jocs, sardanes, costura, escacs, ioga, entre d'altres propostes. La resta de la programació i la informació per participar-hi es poden consultar a www.adbergueda.cat.