El berguedà Carles Cortina, especialista en protocol, ha estat investit aquest dissabte cavaller del pontifici orde eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem a la catedral del Salvador de Saragossa, amb el ritual de l'espasa, després d'haver vetllat armes al seminari de Sant Carles Borromeu la nit de divendres. Cortina va ser nomenat pel porprat Carlos Amigo, cardenal prevere de Santa Maria de Montserrat de Roma i arquebisbe emèrit de Sevilla, en nom del papa Francesc.

Amb la seva investidura, Carles Cortina també és nomenat canonge honorari de la col·legiata del Sant Sepulcre de Calataiud i comte palatí pontifici.

L'orde del Sant Sepulcre de Jerusalem va ser instituït l'any 1098 per Godofred de Bouillon en el decurs de la primera croada i és considerat l'orde més antic del món, el sobirà del qual és el Sant Pare; el gran mestre correspon actualment al cardenal Edwin Frederick O'Brien, i el càrrec de gran prior recau sempre en el patriarca llatí de Jerusalem, en aquests moments monsenyor Fouad Twal.

Aquest orde -que té per lema "Deus lo vult" (Déu ho vol) i com a armories les cinc creus de Jerusalem que representen les cinc nafres de Crist- i l'orde de Malta són els dos únics ordes que reconeix la Santa Seu.