L'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) du a terme fins al 23 d'octubre un curs de gestió d'aprofitaments forestals vinculat a la constitució d'una cooperativa de treball sense afany de lucre i d'iniciativa social. En aquest curs hi participen 6 persones en situació d'atur de l'antiga colònia de Cal Riera (Puig-reig).

Fonts de l'Agència han explicat que "l'objectiu d'aquesta acció és facilitar una formació introductòria en el treball al bosc, feines de desembosc, tala, sistemes d'arrossegament, prevenció de riscos laboral forestals i d'incendis".

Un cop s'hagi acabat el curs esmentat es pretén que "les persones aturades de la colònia de Cal Riera puguin iniciar treballs de manteniment i conservació de les explotacions forestals properes" a aquest antic nucli fabril.

D'altra banda, "la futura cooperativa d'iniciativa social pretén fomentar l'ocupació de les persones amb dificultat d'inserció laboral de la colònia a través de la gestió de serveis forestals, manteniment, neteja, construcció, electricitat, agricultura social, és a dir, amb vocació de servei públic i basada en els principis de posar les persones al davant del capital, i prioritza la qualitat, la participació i la gestió responsable dels recursos".

Aquest curs és organitzat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de la colònia de Cal Riera i l'Associació de propietaris forestals Berguedà Verd, i té el suport de la Diputació de Barcelona.