La Fira del Bolet i del Boletaire celebra el seu 25è aniversari ampliant el nombre d´activitats que es reparteixen al llarg dels dos dies de fira. En destaca el crit per acudir a fer el vermut, de la mà de diferents cellers catalans, i a maridar-lo amb diverses tapes elaborades amb bolets.

L´arribada de la 25a edició de la Fira del Bolet i el Boletaire de La Pobla de Lillet és una efemèride prou important com perquè es porti a terme un esforç organitzatiu i pressupostari per fer més gran i més memorable aquesta activitat, que enguany se celebra els dies 10 i 11 d´octubre. Així ho ha considerat l´ajuntament del poble, que ha volgut apostar també pels productes de la terra i per un fet social tan nostre com és el de fer el vermut.

Així, durant tot el dissabte tradició i modernitat seran presents a la Fira de La Pobla de Lillet aprofitant el fet que el conegut vermut Murcarols va néixer i es comercialitza en aquesta població. A més del vermut Murcarols, està previst que a aquesta peculiar trobada gastronòmica que es farà al pavelló, hi acudeixi també Vermuts Miró de Reus, el vermut El Bandarra del celler Martí Serdà, el vermut tradicional del celler Can Pereclara de Calonge i els vermuts de la Cooperativa Falset Marçà, de Falset. Destaca també la participació de Creaciones Chappó, d´Alella, amb el seu vermut guanyador dels Premis Vinari dels cellers catalans.

Aquests vermuts es podran combinar amb les diferents tapes de bolets que oferiran alguns establiments locals, com ara Casa Espuña que presentarà a fira la seva varietat de tapes, i també Superservei Murcarols, Xarcuteria Falgàs i el bar Ca l´Àngel.

A més d´acudir-hi a fer el vermut i a menjar tapes de bolets, a La Pobla de Lillet també s´hi podran fer moltes altres activitats al llarg dels dies 10 i 11 d´octubre. Així per exemple durant tot el dissabte hi haurà una Trobada d´autocaravanistes a l´aparcament de l´estació del Tren del ciment, i al centre del poble la Fira d´artesans i productors agroalimentaris, que se celebrarà també el diumenge durant tot el dia. Es posarà a disposició dels visitants un trenet turístic que farà la ruta des de l´estació del tren del ciment fins al centre del poble, i viceversa. Altres propostes de la Fira són els tallers infantils relacionats amb els bolets, un concurs de cuina amb bolets, castells, el dinar del boletaire, o el Tasta-B&Jazz.

Més informació: www.poblalillet.cat

Programa - Fira del Bolet i del Boletaire

Dissabte 10 d´octubre

Tot el dia TROBADA D´AUTOCARAVANISTES. Aparcament a l´estació

del Tren del Ciment. Amb trenet turístic gratuït fins al centre.

Tot el dia Fira d´artesans i productors agroalimentaris (Centre del poble)

11.00h Taller infantil de bolets de fang (Parc Xesco Boix)

11.30h Obertura del Saló Boletaire (Pavelló)

De 12.00h a 19.00h Vermut i Tapes (Pavelló)

12.30h Exhibició de Country (Pl. Ajuntament)

16.00h Concurs Plats amb bolets i Concurs infantil Cuina amb bolets (Pavelló)

Tot seguit i fins a les 18.00h Exposició pública dels plats del concurs (Pavelló)

19.00h Entrega de Premis del Concurs de plats cuinats (Pavelló)

19.00h 4a edició del TASTA-B&JAZZ (Pavelló)

Diumenge 11 d´octubre

Tot el dia Fira d´artesans i productors agroalimentaris (Centre del poble)

De 10.00 a 14.00h Passejades en poni (des de l´aparcament a la fira)

11.00h Taller infantil de bolets de fang (Parc Xesco Boix)

11h.00h Cercavila per la Fira amb el grup TRASTUKATS

11.30h FEM EL VERMUT Cassoleta de Bolets i un xarrup de vermut (Pl. Ajuntament)

12.00h Visita comentada (Jardins Artigas)

12.30h Diada Castellera (Pl. Ajuntament)

14.00h Dinar del Boletaire (Pavelló)

Tot el dia Exposició Micològica (Centre Cívic)