La primera edició del Vermut i Tapes, un nou tast que s'ha estrenat enguany a la Festa del Bolet i el Boletaire, ha tingut una molt bona acollida. L'oferta d'una àmplia mostra de cellers vermutaires, cerveses artesanes, vins i caves maridat amb tapes de diferents bars del poble i productors alimentaris, ahir, va omplir de persones la pista del pavelló esportiu, un nou equipament que el municipi va estrenar per fent-hi actes de la festa major i que aquest cap de setmana acull diferents activitats d'aquest certamen.

L'alcalde de la Pobla, Vicenç Linares, feia un bon balanç dels nous tastos: "des de l'hora que han obert el pavelló ha quedat ben ple a vessar", comentava a aquest diari. Certament la pista esportiva era un formiguer, i segons quines parades tenien cua per servir els seus productes. Linares va exposar que en un cap de setmana de tres dies com aquest, en què molts poble ofereixen els seus productes i activitats, la Pobla no s'ha volgut quedar enrere.

Avui, el certamen presenta un atapeït programa d'actes des de les 10 del matí amb l'oferta de la Fira d'Artesans i Productors Agroalimentaris, taller de bolets de fang al parc Xesco Boix, cercavila amb els berguedans Trastukats, un tast de bolets i vermut de cal Murcarols, seguit d'una diada castellera, a més de l'exposició micològica. A les 2 de la tarda el pavelló acollirà un dinar boletaire.