Els sis regidors de l'equip de govern de la CUP de Berga treballen com si avuis fos un dia laborable més. L'alcaldessa Montse Venturós, la regidora de Cultura, Mònica García, el d'Urbanisme Oriol Camps han fet acte de presència aquest matí a les oficines municipals. També treballa al matí tot i que ho fa des de casa seva, la regidora Sílvia Armengou. Aquesta tarda treballaran el regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera Titot i la regidora d'Atenció a les Persones Anna Alsina. Igualment ha anat al seu lloc de treball la cap de premsa del consistori Berta Francàs així com dos treballadors de la plantilla del personal municipal.

L'alcaldessa Montse Venturós ha explicat a Regió7 que aprofiten el dia d'avui, més tranquil que un laborable normal, per fer aquelles gestions que en el dia a dia es fan més difícils. D'altra banda, la dirigent de la capital berguedana també refusat la invitació per participar a la festa de la patrona de la Guàrdia Civil que s'escau avui i que se celebra amb uns discursos, el lliurament de reconeixements i distincions i un vernissatge a la caserna de la benemèrita a la ciutat. Venturós ha indicat que ni ella ni cap membre del govern de la CUP no hi assistiran perquè «no considerem com a propi» el Dia de la Hispanitat i per tant «no participarem d'aquesta festa».

A banda del govern de la CUP, avui a Berga han obert els establiments que ja ho fan habitualment en festius com els quioscos, forns, pastisseries, bars però també ho ha fet algun supermercat i establiments del comerç tot i que són comptades.