Els comerciants del Vall de Berga recuperen l'històric Concurs de Cuina de Bolets que durant 34 anys va impulsar la Penya Boletaire de Berga. Aquest certamen de caire popular es va celebrar fins al 2005. A partir del 2006 se'n va fer una variant anomenada CuinaBolet amb cuiners professionals que també va deixar de fer-se.

Enguany, els botiguers del Vall han apostat per aquest format de concurs de plats amb el bolet com a protagonista per dinamitzar aquest espai comercial. El concurs tindrà lloc el 24 d'octubre i es preveu la participació d'una vintena de cuiners. Les inscripcions es poden fer abans del 20 d'octubre a Cal Fígols, Electricitat Canudas o Pizzeria Nyam. Hi haurà 550 euros en premis en forma de vals de descompte per comprar a botigues del Vall per als guanyadors.

Un cop acabat el concurs, els organitzador han programat un sopar de broquetes al mateix escenari. Les elaboraran una quinzena d'establiments d'aquest eix comercial i n'hi haurà 40 tipus diferents. Es preveu repartir-ne 1.000 i caldrà comprar tiquets a la vela instal·lada a la plaça Viladomat.