L'Ajuntament de Gironella ha tancat l'exercici del 2014 amb un romanent de tresoreria positiu de 1.024.035 euros. Aquest és el tercer exercici que el consistori aconsegueix tancar la liquidació en positiu gràcies, entre d'altres, a una reducció de la despesa, segons ha explicat l'alcalde David Font.

L'Ajuntament de Gironella va haver de sotmetre's el 2012 a un pla d'ajust econòmic per tal de pagar els seus proveïdors. Aquest pla té un termini de vigència de deu anys. D'aleshores ençà el govern de CiU ha aplicat un seguit de mesures, com per exemple de contenció de les despeses ordinàries, que són les que permeten aquests tancaments positius en els darrers tres exercicis, ha comentat l'alcalde. Fins al punt que el 2014 el consistori va disposar de 500.000 euros de recursos propis, que es van invertir en la construcció de la biblioteca municipal. L'alcalde ha dit que es tracta d'un "fet extraordinari" poder disposar d'aquesta quantitat de diners de fons propis.

L'alcalde David Font ha explicat que el 2012, quan el consistori es va haver de sotmetre al pla d'ajust, el pressupost preveia una reducció del 25% de la despesa corrent. El consistori va dur a terme altres accions destinades a fer aflorar immobles que no tributaven i una millora general en la recaptació d'impostos per tenir més ingressos.

D'aquesta manera, la liquidació de l'exercici pressupostari del 2012 va donar un romanent de tresoreria positiu de 800.00o euros, el del 2013 va ser d'1,3 milions d'euros i el del 2014 de poc més d'un milió d'euros. El batlle ha fet una valoració"molt positiva" d'aquest fet. "Està clar que les coses funcionen bé". Ha recordat que un consistori, com una empresa, per ser solvent ha de poder pagar i al de Gironella "estem pagant a 30 dies, cosa que ens dóna bona imatge de cara als proveïdors". L'executiu s'ha compromès a continuar pagant en aquest termini de temps durant tot el mandat.

L'alcalde ha dit que el poble es beneficia d'aquesta situació perquè es poden millorar serveis sense que s'hagi augmentat la fiscalitat des del 2012 i alhora el consistori tampoc s'ha endeutat. David Font ha manifestat que "l'últim préstec que va demanar l'Ajuntament" va ser el maig del 2012, "si no ho recordo malament", i va ser justament per pagar proveïdors. Des d'aleshores, l'executiu local ha aconseguit complir amb la llei d'estabilitat pressupostària i també amb els objectius de deute, "si bé en aquest exercici s'ha sobrepassat el límit de la despesa el 0,39% i ha estat corregit ja durant aquest any 2015".