L'ascensor que connecta el passeig del Riu de Cal Metre amb la plaça de la Vila de Gironella ja torna a estar obert. El consistori va decidir restablir-ne el funcionament ahir, divendres, després d'assegurar-se que no hi ha problemes en la instal·lació.

Des de la seva posada en marxa, a final d'agost, l'ascensor ha presentat alguns problemes de funcionament. És per això que el consistori va decidir aturar el servei temporalment el 25 de setembre passat i no tornar-lo a activar fins que els tècnics de l'empresa instal·ladora garantissin al cent per cent la seguretat dels usuaris que el fessin servir. Després de pràcticament tres setmanes, els responsables municipals han tornat a reobrir-lo al públic i ahir alguns usuaris ja el tornaven a fer servir amb normalitat.

Tal com ja va explicar aquest diari, l'Ajuntament estava a l'espera que l'empresa responsable reforcés els aïllaments de la instal·lació electrònica per protegir-la, encara més, de la humitat, l'aigua i les baixes temperatures de la zona on s'ha construït, a tocar del Llobregat. Una vegada els tècnics ja havien fet les reparacions corresponents de les peces afectades per una pujada de tensió i un cop instal·lades les noves proteccions per la humitat, sembla que el problema ja està solucionat. Durant les darreres dues setmanes treballadors municipals han fet proves "constants" per comprovar que l'ascensor funcionés bé i segons l'alcalde de Gironella, David Font, els tècnics de l'empresa encarregada d'efectuar-ne el manteniment, Inelsa Zener, no han detectat cap incidència. És per això que l'Ajuntament ha decidit tornar-lo a posar en marxa després de deixar aquest temps de marge.