La biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga torna a funcionar els dissabtes. Des de fa dos caps de setmana, l´equipament obre portes després d´haver aturat el servei durant el mes de setembre. Les treballadores havien decidit no obrir més els dissabtes tenint en compte que no disposen del personal necessari perquè l´equipament pugui funcionar amb normalitat.

Com ja va explicar aquest diari, el darrer any les treballadores de la biblioteca han fet hores extres per evitar deixar d´oferir el servei. El problema és que una treballadora està de baixa i el consistori no pot fer cap contractació de personal per cobrir-la. A l´espera que s´oferís alguna solució, les treballadores, van decidir organitzar torns per cobrir aquesta plaça i mantenir el servei els dissabtes, però després d´un any es van plantar.

Ara, segons ha confirmat la directora de la biblioteca, Mireia Castillo, des de la Diputació de Barcelona els han recomanat que

obrin l´equipament els dissabtes encara que sigui amb menys personal. D´aquesta manera, des del cap de setmana passat, el centre obre amb dues treballadores. «Una persona està al mostrador de l´entrada, i l´altra, a la sala infantil. D´aquesta manera, la segona planta queda sense cap persona i si algú ens necessita, ha de venir a buscar-nos a la planta inferior», ha explicat Castillo. Les treballadores faran rotacions per complir les seves obligacions laborals i no excedir-se en hores.

De totes maneres, Castillo espera que sigui una situació provisional, ja que s´està a l´espera que es contracti una persona a través dels plans d´ocupació que han de convocar-se en breu. Tal com va explicar aquest diari, es preveu que entre final i principi d´any, s´hi pugui incorporar un auxiliar de biblioteca de manera temporal.