Estalviar emissions de CO2 i reduir la factura de la llum. Aquest és l'objectiu de la petició d'ajuda d'1,6 milions d'euros de l'Ajuntament de Berga per canviar 3.190 lluminàries actuals per unes de leds que contaminen i gasten menys. En concret, els actuals punts de llum tenen un cost energètic anual de 264.166,09 euros i amb els nous serien de 77.663,36 euros anuals xifra que representaria un estalvi de 186.505,73 euros anuals segons fonts del govern municipal.

L'Ajuntament de Berga fa aquesta petició acollint-se al programa d'ajudes per a la renovació de les instal.lacions d'enllumenat exterior que convoca el Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE). Aquesta programa està dotat amb 36 MEUR per tot l'estat espanyol. Anit, el govern berguedà va convocar un ple extraordinari urgent per aprovar la seva petició amb l'objectiu que no s'esgoti la dotació prevista ja que les ajudes es donaran fins que s'esgoti el pressupost. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Les ajudes consisteixen en préstecs reintegrables sense interès a canvi que les actuacions susceptibles d'ajuda aconsegueixen una reducció de CO2. El préstec és a un interès 0 a pagar en 10 anys que pot incloure 12 mesos de carència amb la possibilitat d'amortització total i parcial de l'ajuda, sense penalització.