Berga va culminar ahir una de les accions de solidaritat amb més requesta dels darrers temps a la comarca. Des de primera hora del matí, diferents voluntaris i representants d'institucions i entitats van carregat un tràiler amb 700 caixes de material per a refugiats (roba d'abric, mantes, llençols, bolquers i també joguines) recollit a la ciutat el setembre.

Laura Ribera, del Grup de Joves de Santa Eulàlia, entitat que ha liderat la iniciativa, ha explicat que el tràiler que va marxar ahir de Berga cap al port de Barcelona, iniciarà el seu viatge cap a Tessalònica, al nord de Grècia, el 23 d'octubre i hi arribarà el 6 de novembre. Un cop a la seva destinació, el material s'emmagatzemarà en un local de la rectoria de la Facultat Teològica de la Universitat Aristotèlica i arribarà al seu destinataris, els refugiats, a través de l'entitatRefugge Solidarity Movement Thessaloniki.

Aquesta iniciativa va arrencar a través de les xarxes socials i va superar totes les expectatives dels promotors aconseguint un gran ressò i nombroses donacions de material. La proposta ha despertat una onada solidària sense precedents que ha implicat particulars, entitats i institucions per tal de fer-ho possible. Ahir, des de primera hora del matí diferents persones van anar carregant les caixes al camió que les transportarà fins a Barcelona. Prèviament se'n va identificar el contingut en grec per tal de facilitar la feina de distribució un cop arribin a Grècia. Ahir, un cop recomptades en carregar-les al tràiler, van resultar ser gairebé 700 caixes recollides i no 900 com s'havia dit.