L'Ajuntament de Berga reduirà la factura de la llum el 70,6% anualment canviant 3.190 lluminàries convencionals (la majoria) de la ciutat per uns llums de leds, de baix consum i que contaminen menys. Actualment, el cost energètic per aquest concepte és de 264.166,09 euros l'any, mentre que amb el nou sistema la factura que pagaria l'Ajuntament berguedà es reduiria fins a 77.663 euros, xifra que es traduiria en un estalvi de 186. 505,73 euros anuals. Així mateix també hi hauria un estalvi de 376,32 tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera anuals, segons fonts municipals.

Per poder dur a terme la subs-titució de les actuals lluminàries, l'Ajuntament de Berga ha demanat 1,6 milions d'euros acollint-se al programa d'ajudes per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior que convoca l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE). Aquest programa està dotat amb 36 milions d'euros de crèdits tous (a un interès del 0%) per a tot l'estat espanyol.

El govern berguedà ha aprovat la petició, en un ple extraordinari i urgent que va celebrar dilluns al vespre, amb l'objectiu que no s'esgoti la dotació prevista ja que les ajudes es donaran fins que s'exhaureixi el pressupost. La proposta va ser aprovada per unanimitat. Fonts municipals han informat que s'espera que en dos mesos se sàpiga si s'accepta la petició berguedana.

El regidor de Sostenibilitat, Oriol Camps, ha admès i reconegut la feina feta pel seu predecessor, el regidor Àngel Guiu, que va ser qui va iniciar una prova pilot per a la substitució de llums convencionals per uns altres de baix consum a Berga en el mandat passat. Així mateix es va iniciar la redacció d'una auditoria energètica que ha estat la base que ha permès que ara s'hagi pogut demanar aquesta ajuda. En declaracions a aquest diari, Oriol Camps ha reconegut la feina feta així com també la importància de poder afrontar aquesta actuació pel que suposa d'estalvi econòmic i mediambiental. El regidor espera que la petició del consistori pugui ser atesa i que així es pugui dur a terme aquesta "important" actuació.