La Trobada de Dones del Berguedà d'enguany aprofundirà sobre el paper històric de la dona de muntanya a l´època dels Càtars. «Designades a elles mateixes com a "Bones Dames", les càtares es caracteritzaven per ser dones sàvies i independents i la seva força requeia en la unió i l´ajuda mútua d´unes a les altres» segons han explicat fonts de l'organització.« Podrem conèixer-les millor a la vegada que descobrim nous racons en una visita guiada pel recorregut històric de Palau de Pinós i el barri vell de Bagà. Així mateix, podrem experimentar l´art femení de crear peces artístiques en el Taller d´artesania medieval - Pintura a l´ou que tindrà lloc durant tot el matí».

La jornada tindrà lloc aquest dissabte 24 d'octubre de les 9 del matí a les 5 de la tarda i la promouen el Servei d´Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà i Àrea d´Atenció a les Persones, conjuntament amb l´Ajuntament de Bagà; amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l´Institut Català de les Dones

Paral·lelament també es portaran a terme dos tallers de creixement personal en clau femenina: «En Cos de Dona: explorant la nostra diversitat com a dones» té la finalitat de poder replantejar-nos els rols de gènere socialment construïts i poder-nos identificar com a dones en la nostra diversitat. «Aprendre a cuidar-se: connectant amb la nostra energia femenina» és també una proposta de creixement personal, recórrer a la veu més instintiva de cada dona com a guia per assolir la pròpia felicitat. «Finalment, amb una visió plural i àmplia, podrem participar en les danses d´altres cultures, en aquest cas, un tast de la India amb les danses de Bollywood». La trobada es clourà amb un dinar al restaurant Cal Batista de Bagà.