Persones voluntàries faran visites a persones més grans de 75 anys de Berga que visquin soles (especialment les del barri vell) o acompanyades d'una altra persona gran, per evitar el seu aïllament. Inicialment les visites a domicili programades (1 visita setmanal) tenen una durada aproximada de 60 minuts, un temps que busca establir un vincle de confiança que permeti trencar l'aïllament social i el reforç emocional. Aquesta acció forma part del programa Companyies iniciat el 2014 que ara es reforça, segons han explicat fonts municipals.

Companyies és una iniciativa oberta a tota la ciutadania. Els seus impulsors (l'Ajuntament de Berga i Creu Roja del Berguedà) han fet "una crida per tal que les persones s'animin a participar-hi de forma activa i apostin per fer-se voluntaris d'aquest programa, que s'espera poder-lo anar fent créixer"

Enguany també col·laboren en el projecte els professionals de la biblioteca Ramon Vinyes, que faran arribar a les persones grans "les notícies d'àmbit local a través d'un recull setmanal de la premsa comarcal, llibres, i faran sortides a la biblioteca", entre altres activitats. També participa en aquest programa l'institut Guillem de Berguedà. Els alumnes del cicle formatiu d'atenció a les persones en situació de dependència faran visites a les persones grans.