Uns 130 assistents a les Jornades de Pediatria de la Fundació Sant Bernabé

Es tracta de la 26a edició

23.10.2015 | 12:58
Uns 130 assistents a les Jornades de Pediatria de la Fundació Sant Bernabé

Al voltant de 130 persones van assistir ahir a les 26es. Jornades de Pediatria que organitza com cada any la Fundació Sant Bernabé, jornades que es continuaran celebrant fins aquesta tarda. Al llarg del matí va haver-hi el taller pràctic de reanimació cardiopulmonar pediàtrica adreçat a mestres de primària, de llar d´infants, monitors de menjadors... en definitiva a tots aquells professionals que tenen cura d´infants, sobretot dels més petits, un taller que s´ha tornat a repetir aquest matí. En total unes 40 persones han assistit a aquesta formació.

Degut a la gran acollida que va tenir l´any passat el taller teòric/pràctic de RCP bàsic pediàtric en el nen (Reanimació Cardiorespiratòria), aquest any es repeteix aquesta formació adreçat a mestres de primària, de llar d´infants, monitors de menjadors... en definitiva a tots aquells professionals que tenen cura d´infants, sobretot dels més petits. Aquest taller servirà per donar eines d´actuació davant d´un nen que pateix un ennuegament o una parada respiratòria sobtada en l´entorn escolar. Es tracta d´unes tècniques fàcils d´aprendre que poden servir per mantenir un nen amb vida fins que arriba l´ajuda de l´ambulància o el metge. La durada del taller es preveu que sigui de dues a tres hores, en petits grups perquè es pugui practicar amb el material docent del que disposarem. Aquests tallers seran impartits per pediatres i personal sanitari expert en RCP pediàtric. Aquesta iniciativa pot ser molt important per adquirir unes habilitats que ajudin a superar possibles incidents a l´escola.

Ahir a la tarda es va comptar amb la presencia d´Eudal Maideu, pediatre de Ripoll el qual va parlar de la sexualitat en els nens i adolescents. Posteriorment va haver-hi una taula rodona on es va parlar de la Fibrosis Quística, a càrrec de Silvia Gartner de la Unitat de Pneumologia Pediàtrica i Fibrosis Quística de l´Hospital de la Vall d´Hebron de Barcelona; Sergi Jodar, pare d´un nen afectat de Fibrosis Quística de Cardona i de Celestino Raya, president de l´Associació Catalana de Fibrosis Quística. La jornada continuarà aquesta tarda amb una taula rodona on es parlarà del desenvolupament en el llenguatge i els signes d´alerta, a càrrec de Susagna Campabadal, psicòloga i logopeda del CDIAP del Bages; Eulàlia Noguera, psicòloga i logopeda del CDIAP del Bages i professora associada al Departament de Psicologia clínica de la UAB; i Elisabeth Dulcet, del col·legi de logopedes de Barcelona. Per acabar les jornades, enguany es farà una ponència sobre les altes capacitats en els infants i els joves, a càrrec de la pedagoga Silvia Llucià Domènech.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema