Sota el títol "Nous reptes dels governs locals pel desenvolupament econòmic", el 8è.Seminari de Ciutats i Regions Agermanades d´Europa giraran entorn els reptes, les oportunitats i les experiències dels governs locals per dinamitzar l´economia local de manera sostenible i integradora. A més a més, aquesta seminari esdevé un punt de trobada fonamental per l´establiment de xarxes d´intercanvi entre actors i administracions públiques a nivell europeu.

Enguany, en aquest seminari hi participaran les ciutats i regions europees de D?bica (Polònia), Gernika-Lumbo (País Basc), Gävleborg (Suècia), Lamia-Ipaty (Grècia) i Tarascon (França) que donaran a conèixer les seves experiències i polítiques en l´àmbit de la promoció econòmica i desenvolupament local.

També, representants de la Diputació de Barcelona realitzaran dues ponències, una sobre el paper de les polítiques econòmiques locals a càrrec d´Oriol Estela, cap de la Unitat d´Estratègies de Desenvolupament Econòmic Local, i Josep Rodríguez, responsable de suport als Governs Locals de la Direcció de Relacions Internacional parlarà de la Unió Europea, un marc excel·lent per les administracions per col·laborar i posar en pràctica les agendes locals.

El professor de dret comunitari de la Universitat de Barcelona, Josep Llimona, clourà el 8è. Seminari de ciutats i Regions Agermanades d´Europa amb una ponència sobre la relació entre els governs locals i la Unió Europea.

A la tarda, tindrà lloc la part més festiva d´aquest intercanvi amb una mostra de cultura popular amb danses, música i folklore a càrrec de la delegació de Lamia-Ipaty de Grècia.

El 8è. Seminari de Ciutats i Regions Agermanades d´Europa és una iniciativa del Casal d´Europa del Berguedà i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades en assistir en aquest seminari poden confirmar la seva assistència al Casal d´Europa del Berguedà, dimarts, dimecres i dijous de 9h a 13h, o al telèfon 93.821.41.26 o per correu electrònic bergueda@casaleuropa.com