Dinapat diu que retallar els guiatges era una decisió presa

L'empresa que fins ara oferia el servei reprès aquesta setmana afirma que va proposar a la Diputació introduir-hi millores però que li ho van refusar

28.10.2015 | 13:02
Església romànica de Sant Vicenç del Rus de Castellar de n´Hug

La Diputació de Barcelona ja tenia previst reduir les hores d'obertura dels guiatges de 3 de les 5 esglésies romàniques del Berguedà que ofereix abans que l'empresa que prestava el servei fins ara, Dinapat, rebutgés la proposta de l'ens de prorrogar-li la concessió un any, perquè no es van acceptar les millores que proposava. Ho asseguren fonts d'aquesta empresa, que posen en dubte la versió oferta pels responsables de la Diputació als alcaldes que s'han queixat de la retallada.
Els guiatges han estat suspesos des del 2 d'octubre fins aquesta setmana. La Diputació va al·legar problemes administratius per no renovar la concessió a temps. Aquesta setmana va anunciar que es reprenia el servei, però retallat. Tres temples (Sant Vicenç d'Obiols [566 visites], Sant Sadurní de Rotgers [495] i Sant Vicenç de Rus [257]) només es podran visitar si es concerta prèviament, a diferència del que es feia ara, que s'obrien els festius i caps de setmana i fora d'això amb reserva. Aquestes 3 esglésies són les menys visitades el 2014. Les més visitades són Sant Quirze de Pedret [2.620 visites] i el monestir de Sant Llorenç [2.416].

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema