El Berguedà té 298 hectàrees de sòl industrial, de les quals la meitat està disponible. D'aquest total, 51 són de superfície edificada i l'ocupació de les naus és del 55%. Concretament hi ha 450 naus a la comarca, de les quals 250 estan plenes. Aquestes són informacions que fins ara la comarca no tenia sistematitzades i que ara estan disponibles a través del geoportal www.berguedaempreses.cat. Es tracta d'una plataforma virtual que aplega la informació del sòl industrial disponible, l'urbanitzat, per urbanitzar, les naus ocupades i les buides i la de sectors d'activitat econòmica com el de Rocarodona a Olvan, aturat des del 2011 (vegeu Regió7 del 23 d'octubre). Totes les àrees apareixen cartografiades sobre un mapa, amb la tipologia de serveis o d'activitats empresarials.

Aquesta eina l'ha desenvolupat l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) i es va presentar ahir. Ha tingut la col·laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), i de la patronal berguedana a través de la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç i de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB).

El geoportal permet ubicar en un plànol les activitats que hi ha als polígons industrials. Si es clica damunt de cada un dels punts que apareixen al plànol "s'obté una informació més detallada que concreta el nom comercial, l'emplaçament, l'activitat concreta i el sector econòmic, i inclou a més una fotografia de l'empresa". El geoportal recull també l'oferta immobiliària comarcal a nivell industrial, tant de sòl industrial com del seu sostre. L'objectiu és que "qualsevol persona emprenedora interessada a obrir un nou negoci o ampliació d'activitats empresarials existents pugui saber quins emplaçament es poden adequar millor a les seves necessitats i conèixer l'entorn i el teixit productiu més proper".