"Quan vam obrir el restaurant a Josa del Cadí amb els meus pares tothom em deia que estava boig. Ara tothom em diu que visc molt bé". Diego Alías només tenia 22 anys quan va decidir emprendre el repte d'obrir un negoci de restauració en el que ell mateix defineix com "un lloc inhòspit" per la seva solitud, però alhora "idíl·lic" pels seus paisatges, en ple parc natural del Cadí Moixeró. Des de llavors han passat 15 anys, i en aquest temps ha aconseguit fer del seu restaurant -Ca l'Amador, que conserva el nom de la casa pairal on és ubicat- un espai de referència per als que, "sobretot a través del boca-orella", fan ruta buscant una gastronomia de qualitat, amb un toc diferencial.

Ara, del reconeixement del tu a tu del client passa a un nou estadi, el que, d'entrada, li reten els mateixos companys de professió. Diego Alías -germà de la cantant Celeste Alías- ha estat escollit un dels cinc candidats a ser proclamat Cuiner de l'Any, distinció que es coneixerà el proper 15 de novembre en el decurs del Fòrum Gastronòmic, que enguany se celebrarà a Girona -l'elecció final es farà mitjançant votació popular a través del diari La Vanguardia.

Alías, juntament amb els seus pares -que havien regentat una parada de pesca salada al mercat del Pujolet de Manresa-, van obrir el restaurant el 2000 a Josa perquè la família sempre hi havia tingut una estreta vinculació, ja que la casa pairal on es troba situat era dels avis. Va emprendre el repte "perquè des de ben petit tenia clar que volia ser cuiner", després de passar per l'Escola d'Hostaleria de la Joviat de Manresa i de cinc anys més voltant i formant-se en fogons tan prestigiosos com els de Martín Berasategui, el Bodegón Alejandro de Sant Sebastià, Sergi Arola o el restaurant El Rusc d'Andorra.