El Departament de Territori i Sostenibilitat inverteix 150.000€ en un pla d´adequació dels heliports titularitat de la Generalitat de Catalunya, entre els quals hi ha l´heliport de Berga.

Les actuacions, que realitza el Departament de Territori i Sostenibilitat mitjançant l´empresa pública Aeroports de Catalunya, consisteixen en treballs de manteniment i l´adequació de les infraestructures per garantir la seguretat en les operacions d´enlairament i aterratge d´helicòpters i donar suport a altres operacions a través dels serveis que disposa cada infraestructura.

Durant el mes de juliol ja es van finalitzar les obres d´adequació de l´heliport de Campdevànol i aquest mes d´octubre, juntament amb les de Berga, també han finalitzat les de Tírvia i Tremp. Actualment s´estan executant les de la Boca sud del túnel de Vielha, La Molina i Vilaller, i redactant els projectes de Boí-Taüll, Vallter 2000 i Port del Comte.

En el cas de l´heliport de Berga, han consistit en la reposició de la mànega de vent, esbrossar la vegetació de l´entorn, la millora de la senyalització horitzontal i línia discontinua que indica el perímetre de l´àrea de seguretat. La millora de la senyalització horitzontal inclou: senyal d´identificació de l´heliport, senyal de perímetre de la l´àrea de presa de contacte i elevació inicial i senyals de lloc d´estacionament d´helicòpters.

Al tancament perimetral de l´heliport s´han penjat senyals de prohibit el pas a persones alienes a l´heliport ja que es tracta d´una zona restringida de seguretat.

L´heliport de Berga disposa, a més, d´un dipòsit de combustible de Bombers de la Generalitat ja que, donada la proximitat amb el Parc de Bombers de Berga, adjacent a l´heliport, són els principals usuaris d´aquesta infraestructura per a missions de salvament i extinció d´incendis.

L´heliport dona servei també a l´hospital Sant Bernabé de Berga a través dels mitjans aeris del Sistema d´Emergències Mèdiques.