Berga va acollir ahir la vuitena edició de les jornades de ciutats i regions agermanades. Enguany, a banda de Polònia, Suècia, França i el País Basc hi ha hagut, per primer cop, la presència de representants de Grècia. El seminari d'ahir tenia per objectiu donar a conèixer projectes locals que han permès el desenvolupament econòmic de les regions o ciutats on s'han impulsat.

Els representants Debica (Polònia), Gernika-Lumo (País Basc), Gävleborg (Suècia), Lamia Ipaty (Grècia) i Tasascon (França) van presentar en públic les seves experiències amb la voluntat de compartir-les i ser un exemple per a la resta. Jaume Farguell, president del Casal d'Europa del Berguedà, organitzador de les jornades juntament amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, es mostra convençut que aquestes trobades són una "manera de fer xarxa amb d'altres regions d'Europa" i, en aquesta edició en concret, de "poder conèixer com s'han desenvolupat econòmicament territoris similars al Berguedà".

En aquest sentit, Farguell destaca que gràcies al seminari es pot saber "com s'està treballant en altres indrets per sortir de l'empobriment, com per exemple Grècia; o quines són les línies que segueixen països que progressen, com Suècia". A més, assegura que la feina no s'acaba en una reunió d'un dia, "sinó que d'aquest contacte en sorgeixen propostes que ens permeten teixir modestes relacions des del Berguedà cap a Europa".