Els organitzadors del mercat artesanal de Saldes han volgut potenciar aquest tradicional certamen amb l'objectiu d'atraure més paradistes i també nous visitants. El centre de la vila de l'alt Berguedà, als peus del Pedraforca, va convertir-se ahir en un punt de trobada dels aficionats a l'artesania però també a la cervesa artesana. El Col·lectiu d'Artesans de Comarques de Muntanya i l'Ajuntament de Saldes han apostat per complementar la fira d'artesania, que fa gairebé dues dècades que se celebra, amb la primera mostra de cerveses del territori. Asseguren que la prova ha estat un èxit i esperen repetir la iniciativa l'any vinent.

Un dels coordinadors del certamen, David Casero, es mostrava satisfet ahir de la bona acollida dels canvis implantats a la fira de tardor de Saldes. Segons explica, des del l'organització s'ha volgut potenciar la mostra, "que l'any passat va tenir una davallada pel que fa al nombre de parades i també al nombre de visitants". Amb l'objectiu de revifar-la, es va apostar per introduir-hi una mostra cervesera, "d'una banda per potenciar també el món de la cervesa artesana, tenint en compte que a Saldes hi ha una empresa productora, i d'altra banda, per atraure nous visitants a la fira". D'aquesta manera, creu Casero, "una cosa complementa l'altra i s'ha aconseguit que hi hagi més ambient a la fira, que ja fa anys que se celebra".

En total cinc productors cervesers van ser ahir a Saldes durant la primera edició del que han batejat com a Pedrafest (l'Octoberfest als peus del Pedraforca). A banda de l'empresa local La Cervesera del Pedraforca, també van participar-hi cervesers de Lleida, Terrassa, Barcelona i l'Anoia, que en total van oferir fins a una vintena de varietats de cervesa diferents. "Hem volgut començar amb poques empreses per garantir que totes tinguessin protagonisme i els sortís a compte haver vingut fins a Saldes", diu Casero. "La voluntat és que, després d'aquesta primera experiència, se'n parli dins del sector i els cervesers s'interessin per venir en properes edicions", afegeix.